راهنمای جامع افزایش حقوق و درآمد برنامه نویسان اندروید

با توجه به افزایش روزبه‌روز استفاده از گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های مجهز به سیستم عامل اندروید، نیاز به استخدام برنامه نویس android، با سرعت بالایی در حال افزایش است. براساس آمار سایت statista.com حدود ۷۳ درصد از بازار گوشی‌های هوشمند متعلق به گوشی‌های دارای سیستم عامل اندروید است و برآورد می‌شود که تعداد کاربران اندروید در دنیا، بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر باشد. کار اصلی برنامه‌نویسان اندروید، توسعه‌ی اپلیکیشن‌های اندرویدی است.
اپلیکیشن‌های اندروید که غالبا از طریق پلی استور گوگل، عرضه می‌شوند، کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارند و امروزه، خیلی از کسب‌وکارها، از این اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند. مالک و بنیان‌گذار شرکت BEA، آلفرد چوانگ، دهه‌ی پیش رو را دهه‌ی اپلیکیشن‌ها می‌داند و باور دارد که در سال ۲۰۳۰، اپلیکیشن‌ها، جهان را تحت کنترل دارند. به علاوه، هر اپلیکیشنی، نیاز به‌روز‌رسانی و پشتیبانی دارد که این کارها نیز بر عهده‌ی برنامه‌نویسان اندروید هستند. بنابراین، فرصت شغلی برای این برنامه‌نویسان و شانس استخدام آن‌ها بسیار زیاد است.

گذشته از این‌ها، بسیاری از اپلیکیشن‌های اندروید، قابلیت تجاری‌سازی دارند و به عنوان مثال، یک برنامه‌نویس اندروید می‌تواند با کمی خلاقیت، یک اپلیکیشن برای فروش، توسعه دهد یا از طریق یک اپلیکیشن، با دریافت حق اشتراک، یک سرویس ارائه دهد.
به طور کلی می‌توان گفت که برنامه نویسان اندروید از تمامی مزیت‌های برنامه‌نویسی برخوردار هستند. در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با حقوق برنامه‌نویس اندروید صحبت کنیم.

آشنایی با برنامه نویسان اندروید

برنامه نویس یا توسعه دهنده اندروید کسی است که مسئولیت توسعه و طراحی برنامه‌هایی را که برای دستگاه‌های دارای سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌شود، بر عهده دارد. این برنامه نویسان، برنامه‌های اندروید را توسعه می‌دهند و زبان اصلی برنامه‌نویسی آن‌ها زبان جاوا است. برنامه نویس اندروید، مسئول ایجاد برنامه‌ها و عملکردهای مختلف آن است که شامل رابط کاربری دستگاه (UI) و درک نحوه تعامل کاربر با دستگاه است. برنامه نویسان اندروید اغلب برای سازمان‌های بزرگ همراه با تیم‌های بزرگ‌تر متشکل از سایر برنامه نویسان کار می‌کنند. از دیگر زبان‌های برنامه نویسی اندروید می‌توان به زبان ++Kotlin ،Lua ،C و C اشاره کرد.

میزان درآمد برنامه نویس اندروید در ایران

حداقل حقوق برنامه نویس اندروید در ایران با توجه به میزان سابقه، سطح ارشدیت، شهر محل کار و بسیاری عوامل دیگر ممکن است باهم متفاوت باشد. به همین دلیل در گزارش افزایش حقوق 1400 که در سایت کاریابی جاب ویژن منتشر شده است، نظرسنجی بین 326 نفر از برنامه نویسان اندروید صورت گرفته و میانگین حقوق آن‌ها در سطوح ارشدیت مختلف بررسی شده که نتایج آن را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

 

شهر

میانگین حقوق سطح جونیور (Junior)

میانگین حقوق سطح متوسط (Mid-level)

میانگین حقوق سطح ارشد (Senior)

تهران

4/6 میلیون تومان

7/4 میلیون تومان

11/7 میلیون تومان

 

شهرهای بزرگ (کرج، اصفهان، اهواز، شیراز، مشهد، تبریز)

4/4 میلیون تومان

6/3 میلیون تومان

 

شهرهای کوچک (سایر شهرهای ایران)

4/4 میلیون تومان

برای شهرهای بزرگ و کوچک، به دلیل کم بودن داده های آماری برای سطوح مختلف، حقوق برنامه نویس اندروید به صورت کلی بیان شده است.

چگونه از برنامه نویسی اندروید کسب درآمد کنیم؟

یک توسعه دهنده اندروید می‌تواند از روش‌های مختلفی از مهارت‌های خود کسب درآمد کند که با هریک از این روش‌ها نیز حقوق متفاوتی کسب خواهد کرد. در اینجا این روش‌ها را نام برده و هرکدام را توضیح می‌دهیم.

استخدام در شرکت‌ها و سازمان‌ها

ممکن است شما به‌عنوان یک برنامه نویس اندروید در یک شرکت استخدام شوید. مزیت این روش آن است که هرماه حقوق ثابتی از شغل خود دریافت می‌کنید و امنیت شغلی بیشتری خواهید داشت. همچنین از بیمه و مزایای دیگر نیز بهره‌مند خواهید بود؛ اما توجه داشته باشید که معمولاً حقوقی که با این روش دریافت می‌کنید زیاد نیست مگر آنکه در کنار کار خود پروژه‌های فریلنسری نیز انجام دهید که در روش بعدی کامل آن را توضیح خواهیم داد.

انجام پروژه به‌صورت فریلنسری

فریلنسر به کسی گفته می‌شود که به‌صورت شخصی کار می‌کند و استخدام شخص یا شرکتی نیست. شما می‌توانید در سایت‌های فریلنسری به‌صورت رایگان ثبت‌نام کنید و از طریق آن با کارفرما و اشخاص مختلف در ارتباط باشید و برای آن‌ها پروژه انجام دهید و کسب درآمد کنید. مزیت این روش در آن است که ساعات کار و مقدار کاری که انجام می‌دهید دست خودتان است و اگر مهارت‌های خوبی داشته باشید و در برنامه نویسی اندروید حرفه‌ای باشید، پروژه‌های شما باکیفیت‌تر خواهد بود و می‌توانید به حقوق بسیار خوبی دست پیدا کنید.

یکی از معایب این روش هم این است که حقوق ثابتی نخواهید داشت و ممکن است برخی از ماه‌ها به دلیل کمتر انجام دادن پروژه‌ها، حقوق کمتری هم داشته باشید. همچنین از بیمه تکمیلی و مزایای دیگری که استخدام تمام وقت برای شما دارد نیز بهره‌مند نخواهید بود.

ساخت اپلیکیشن و فروش آن

یکی دیگر از راه‌های کسب درآمد برنامه نویس اندروید، استفاده از خلاقیت خود و ساخت یک اپلیکیشن جدید است. این کار درعین‌حال که ممکن است سخت به نظر بیاید؛ اما در صورت داشتن یک ایده بسیار خوب و ساخت برنامه موردنیاز برای کاربران، درآمد خوبی نیز برای شما به همراه خواهد داشت. همچنین به‌جای آن‌که یک برنامه را از اول توسعه دهید، می‌توانید برنامه‌های موجود در بازار را ارزیابی کرده و ایده‌ها یا ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه کنید و آن را باکیفیت بهتری ارائه دهید.

یکی از مارکت‌های معروفی که می‌توانید از آن برای فروش برنامه خود استفاده کنید، برنامه کافه بازار است. شما می‌توانید از دو راه در کافه بازار از برنامه خود کسب درآمد کنید:

  1. قیمتی را برای برنامه خود تعیین کنید به صورتی که هر کاربر برای نصب و استفاده از برنامه شما این مبلغ را پرداخت کند.
  2. از پرداخت درون برنامه‌ای استفاده کنید؛ یعنی کاربران بتوانند به‌صورت رایگان برنامه شما را نصب کنند؛ ولی برای استفاده از برخی ویژگی‌های آن، مبلغی را درون برنامه پرداخت کنند.

مزیتی که روش دوم نسبت به روش اول دارد آن است که کاربر قبل از پرداخت مبلغی، می‌تواند نرم‌افزار شما را مشاهده کند و محیط آن را به‌صورت کامل ببیند. در این صورت اگر اپلیکیشن شما باکیفیت باشد، کاربر به‌احتمال‌زیاد برای برخورداری از دیگر ویژگی‌های آن پرداخت درون برنامه‌ای انجام خواهد داد؛ اما اگر برنامه شما از اول رایگان نباشد، ممکن است کاربر نداند که این اپلیکیشن چه کاربردی برای او دارد یا از کیفیت آن مطمئن نباشد و برای نصب آن مبلغی پرداخت نکند.

تبلیغات درون برنامه‌ای

در این روش، برنامه نویس اندروید می‌تواند با تبلیغ برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های دیگر برای کاربر، به کسب درآمد بپردازد. معمولاً این تبلیغات روش‌های مختلفی دارد؛ همچنین باید توجه داشت که تبلیغات بیش‌ازحد نباشد که موجب آزار کاربران شود. روش‌های تبلیغ درون برنامه‌ای عبارتند از:

  • تبلیغات ویدئویی: شما می‌توانید قبل از شروع اپلیکیشن، چند ثانیه را به ویدئوهای تبلیغاتی اختصاص دهید یا آن‌ها را به صورت میان برنامه و در یک زمان مشخص برای کاربر به نمایش بگذارید. همچنین اگر برنامه شما به شکل بازی باشد، می‌توانید مشاهده این ویدئوهای تبلیغاتی را معادل کسب امتیاز یا سکه در نظر بگیرید.
  • تبلیغات بنری: این بنرها می‌توانند در زمان‌های مشخص برای کاربر به‌صورت تمام صفحه، نمایش داده شوند یا در قسمت بالا یا پایین برنامه شما به‌صورت کوچک دائماً در حال نمایش باشند.

آموزش برنامه نویسی اندروید

یکی از روش‌هایی که برای خیلی از مشاغل کاربرد دارد، آموزش و تدریس است. اگر شما فردی حرفه‌ای با دانش و معلومات بالا در حوزه برنامه نویسی اندروید باشید، می‌توانید درآمد خوبی از آموزش و تدریس داشته باشید. همچنین می‌توانید در کنار روش‌های دیگر مانند استخدام یا فریلنسری، تدریس انجام دهید. این روش نیز راه‌های مختلفی دارد؛ به‌عنوان‌مثال می‌توانید به‌صورت خصوصی به آموزش دیگران بپردازید یا ویدئوهای آموزشی‌ای درست کنید و در سایت‌هایی مانند فرادرس آن‌ها را در ازای پرداخت مبلغی، در اختیار دیگران قرار دهید. آموزشگاه‌های زیادی نیز وجود دارند که از طریق آن‌ها نیز می‌توانید اقدام کنید.

عوامل تاثیرگذار بر روی حقوق برنامه نویس اندروید

یک برنامه نویس، تحت تأثیر عوامل زیادی ممکن است درآمد متفاوتی با سایر برنامه نویسان داشته باشد. یکی از این عوامل که در بخش قبلی در مورد آن صحبت شد، نوع شغلی است که برنامه نویس برای خود انتخاب کرده است که می‌تواند تأثیر زیادی روی میزان حقوق برنامه نویس اندروید بگذارد. از دیگر عوامل تأثیرگذار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحصیلات: بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته، میانگین حقوق دریافتی برنامه‌نویسانی که مدرک کارشناسی ارشد دارند کمی بالاتر از برنامه‌نویسانی هست که مدرک لیسانس دارند. البته قابل ‌ذکر است که در این شغل، سابقه کار و میزان تجربه و مهارت، تأثیر بیشتری نسبت به میزان تحصیلات دارد.
  • شهر: همان‌طور که در قسمت گزارش حقوق ابتدای این مطلب مشاهده کردید، میزان حقوق برنامه نویس اندروید در تهران با سایر شهرهای ایران تفاوت دارد. بدیهی است که در شهر تهران مشاغل و آگهی‌های استخدام برنامه نویس Android به تعداد بیشتری وجود دارد و حقوق آن‌ها نیز بیشتر است.
  • میزان سابقه و سطح ارشدیت: بدون شک یکی از تأثیرگذارترین عوامل روی حقوق برنامه نویس، میزان سابقه کار فرد است؛ زیرا با سابقه کار بالاتر، مهارت‌ها و تجربیات افراد نیز بیشتر خواهد بود و سازمان‌ها و شرکت‌ها مایل به پرداخت حقوق بیشتری به این افراد هستند. بااین‌حال اگر هنوز سابقه کاری ندارید و در حوزه برنامه نویسی اندروید تازه‌کار هستید، می‌توانید از کارآموزی شروع کنید و به‌عنوان یک کارآموز اندروید در سازمان‌ها استخدام شوید تا سابقه کار و تجربیات خود را افزایش دهید. همچنین می‌توانید فرصت‌های استخدام کارآموز برنامه نویسی اندروید با حقوق را در سایت استخدامی جاب ویژن مشاهده کنید.

حقوق برنامه نویس اندروید در سایر نقاط جهان

توزیع جمعیت برنامه نویسان اندروید در جهان نسبتاً یکنواخت است؛ به طوری که آسیا، اروپا و آمریکای شمالی هرکدام تقریباً 30 درصد از کل برنامه نویسان برنامه‌های تلفن همراه را تشکیل می‌دهند. همچنین ازآنجایی‌که در کل 5/9 میلیون توسعه دهنده اندروید در جهان وجود دارد و یک‌سوم آن‌ها در آمریکای شمالی هستند، می‌توان گفت تقریباً 2 میلیون برنامه نویس اندروید در ایالات‌متحده و کانادا شاغل هستند.

بر اساس میزان حقوقی که یک برنامه نویس اندروید در ایالات‌متحده و کانادا، دریافت می‌کند می‌توان گفت که در این دو کشور یک توسعه دهنده اندروید بالاترین حقوق را نسبت به سایر کشورهای جهان دارد. پایه حقوق برنامه نویس اندروید در ایالات‌متحده 81/458 دلار و در کانادا 49/352 دلار است.

در اروپای شرقی، درآمد برنامه نویس اندروید به‌طور متوسط حدود 30 هزار دلار است و در بریتانیا این مبلغ، سالانه بیش از 45 هزار دلار است. همچنین حقوق برنامه نویس اندروید در آلمان برای سطح ارشد حدود 70 هزار دلار است. در هند نیز یک توسعه دهنده اندروید معمولاً ₹5,00,000 روپیه در سال درآمد دارد.

جمع‌بندی

تعداد کاربران سیستم عامل اندروید روز‌به‌روز در حال افزایش است. بنابراین، نیاز به استخدام برنامه‌نویس اندروید نیز در حال بالا رفتن است. برنامه‌نویسان اندروید از تمامی مزیت‌های شغل برنامه‌نویسی، مثل دستمزد نسبتا بالا و دورکاری برنامه‌نویسی بهره‌مند هستند. برای ورود به بازار کار جذاب برنامه‌نویسی اندروید، نیازی به تحصیلات چندانی ندارید ولی تحصیلات در رشته‌های مرتبط مثل علوم کامپیوتر یا مهندسی نرم‌افزار، شانس گزینش شما را در سازمان‌های بزرگ، بالا می‌برد. یک برنامه‌نویس اندروید باید به یک یا چند زبان توسعه‌ی اندروید مثل جاوا و پایتون مسلط باشد. برنامه‌نویسان اندروید باید مهارت‌های متعددی مثل XML، API و SKD و … داشته باشند. حقوق این برنامه‌نویسان، نسبتا بالا است و جای پیشرفت بسیاری در برنامه‌نویسی اندروید، وجود دارد. در سایت استخدامی جاب ویژن هر روزه تعداد بالایی فرصت همکاری با برنامه نویس منتشر می‌شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.